Alltså, hur fort går inte helgerna egentligen? Redan söndag kväll och jag har inte alls hunnit allt som jag tänkte, men men en mysig helg lämnar jag bakom mig.
Igår lagade vi en god fisk och musselsoppa som vi åt innan melodifestivalen,
här är receptet på den...
Fisk och musselsoppa 4 p
1 nät med blåmusslor
400 g färsk torskfilé
200 g färsk lax
1 gul lök
3 morötter
2 palsternackor
1 stjälk blekselleri
7 dl vatten
3 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 msk skaldjursfond
1 msk tomatpuré
Salt, svartpeppar och någon god fiskkrydda
Dill
Lägg musslorna i vatten 1/2 timma. Skrubba dom rena med en svamp och tag
bort "skägget", går bra med en tång. Ta bort skadade musslor och kolla att
de öppna musslorna kan stänga sig, att de lever när man knackar på dom
Skär fisk i bitar. Strö över lite salt på torsken
Skär/skiva grönsakerna och fräs dom i smör/olja ca 10 min i en gryta med
tomatpurén
Häll i vatten och vin och tillsätt de övriga ingredienserna och låt småkoka
i ca 15 min.
Lägg i musslorna och koka 5 min
Lägg i fisken och sjud någon minut
Strö över dill sist
Klart att servera med något gått bröd till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar