söndag 8 februari 2015

Fisk och musselsoppa

Alltså, hur fort går inte helgerna egentligen? Redan söndag kväll och jag har inte alls hunnit allt som jag tänkte, men men en mysig helg lämnar jag bakom mig.
Igår lagade vi en god fisk och musselsoppa som vi åt innan melodifestivalen, 
här är receptet på den...



                   Fisk och musselsoppa    4 p



                   1 nät med blåmusslor

                   400 g  färsk torskfilé
                   200 g färsk lax
                   1 gul lök
                   3 morötter
                   2 palsternackor
                   1 stjälk blekselleri
                   7 dl vatten
                   3 dl vitt vin
                   1 fiskbuljongtärning
                   1 msk skaldjursfond
                   1 msk tomatpuré
                   Salt, svartpeppar och någon god fiskkrydda
                   Dill


                   Lägg musslorna i vatten 1/2 timma. Skrubba dom rena med en svamp och tag 

                   bort "skägget", går bra med en tång. Ta bort skadade musslor och kolla att
                   de öppna musslorna kan stänga sig, att de lever när man knackar på dom
                   Skär fisk i bitar. Strö över lite salt på torsken
                   Skär/skiva grönsakerna och fräs dom i smör/olja ca 10 min i en gryta med
                   tomatpurén
                   Häll i vatten och vin och tillsätt de övriga ingredienserna och låt småkoka
                   i ca 15 min.
                   Lägg i musslorna och koka 5 min
                   Lägg i fisken och sjud någon minut
                   Strö över dill sist


                   Klart att servera med något gått bröd till!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar