Någonting jag tycker har varit lite svårt är att ha fått till den där "rätta" smaken på pizzasalladen, få den så där god och saftig, Jag har provat mig fram och äntligen hittat den där blandningen som jag tycker smakar som den pizzasalladen jag vill ha. Nu är det ju så att pizza äter vi inte speciellt ofta men vem har sagt att man bara kan äta denna sallad till bara pizza...... det är såå gott till annat också. Dessutom står den sig väldigt länge i kylskåpet så jag brukar göra en rejäl sats på en gång. Receptet kommer här.......
Pizzasallad
1/2 vitkålshuvud
3 msk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
1 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
Svartpeppar, salt och oregano efter egen smak
Koka upp en 5-liters kastrull med vatten
Strimla vitkålen i matberedare och lägg i ett durkslag
Häll över det kokta vattnet över kålen,
Blanda vinäger med de övriga ingredienserna
Stjälp upp kålen i en skål och häll över vinägerblandningen
Förvara i kylen, blir bara godare för varje dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar