tisdag 28 april 2015

Beer Can Chicken

Valborg närmar sig och därmed för många grillpremiär. 
Vi brukar ju dock grilla i stort sett året om men förstås ännu mer när värmen börjar komma......och det är min man som står för själva grillningen för han verkligen älskar att grilla. 
Själv brukar jag försöka att komma med olika förslag till tillbehör i stället.

Här är receptet på favoriten för tillfället och kanske ett grilltips till Valborg.

Kryddblandningen är lite på ett ungefär för Håkan blandar den själv och ofta i en stor mängd och sparar så det räcker till flera omgångar. 




Beer Can Chicken


1 hel kyckling
1 33 cl burk öl eventuellt lite mer
1 pkt bacon

Kryddblandning:
3 msk grillkrydda
1 tsk svartpeppar
1 tsk chiliflingor
1 tsk koriander
1 tsk curry
1 tsk ingefära
1 tsk paprika
1 msk franska örter

Blanda kryddningen
Skär bacon i mindre bitar och skär hål i skinnet på kycklingen på olika ställen och stoppa in baconet
Strö och gnid in kycklingen med kryddblandningen, även inuti.
Trä kycklingen på ställningen
Häll öl i skålen under. man får fylla på kontinuerligt med öl under grillningen.
Grilla kycklingen ca 4 timmar under lock

Ställningen vi använder oss av till detta har vi köpt i Tyskland för ett par år sedan men nu såg jag att Ica hade dom också
Vi provade att göra den här kycklingen med en öppnad ölburk först, som står i vissa recept, men tyckte inte det blev bra utan det här funkar mycket bättre.
Vi har även provat att sticka in t ex torkade soltomater tillsammans med baconet och det blev supergott.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar