onsdag 26 augusti 2015

Räkcheesecake

Den här räkcheesecaken är verkligen en favorit som jag gjort många gånger och den är uppskattad av alla som gillar skaldjur.
Gjorde den sist nu till kräftskivan.


Räkcheesecake

Botten
 8 skivor kavring alternativt dansk rågbröd
75 g rumsvarmt smör

Mixa ihop bröd och smör i en matberedare
 och tryck ut i en avtagbar form klädd med bakplåtspapper

Fyllning
500 g oskalade räkor
4 dl creme fraiche
1 dl majonäs
150 g philadelphiaost
1/2 dl hackad dill (djupfryst går bra)
ca 2 msk stenbitsrom
Svartpeppar
Eventuellt lite citronpeppar
4 st gelatinblad
(Ev hackad rödlök i fyllningen)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min
Skala räkorna och hack dom grovt
Blanda 3 dl creme fraiche, majonäs och philadelphiaost, dill, räkor och rommen
Smaka av med kryddorna

Värm på låg värme 1 dl creme fraiche i en kastrull, inte koka
Krama ur gelatinbladen 
Rör ner gelatinen i kastrullen med creme fraichen tills det löst sig
Häll i det i räkblandningen och rör om ordentligt
Plasta formen och ställ i kylskåp över natten eller minst 5-6 timmar .
Garnera

Förslag till garnering
Resten av burken med stenbitsrom
Spara lite oskalade räkor till garnering eller använd mer
Rökt lax
Hackad rödlök
Citron
Ägg
Dillvippor

Låt fantasin flöda vid garneringen





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar