Den här räkcheesecaken är verkligen en favorit som jag gjort många gånger och den är uppskattad av alla som gillar skaldjur.
Gjorde den sist nu till kräftskivan.
Räkcheesecake
Botten
8 skivor kavring alternativt dansk rågbröd
75 g rumsvarmt smör
Mixa ihop bröd och smör i en matberedare
och tryck ut i en avtagbar form klädd med bakplåtspapper
Fyllning
500 g oskalade räkor
4 dl creme fraiche
1 dl majonäs
150 g philadelphiaost
1/2 dl hackad dill (djupfryst går bra)
ca 2 msk stenbitsrom
Svartpeppar
Eventuellt lite citronpeppar
4 st gelatinblad
(Ev hackad rödlök i fyllningen)
(Ev hackad rödlök i fyllningen)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min
Skala räkorna och hack dom grovt
Blanda 3 dl creme fraiche, majonäs och philadelphiaost, dill, räkor och rommen
Smaka av med kryddorna
Värm på låg värme 1 dl creme fraiche i en kastrull, inte koka
Krama ur gelatinbladen
Rör ner gelatinen i kastrullen med creme fraichen tills det löst sig
Häll i det i räkblandningen och rör om ordentligt
Plasta formen och ställ i kylskåp över natten eller minst 5-6 timmar .
Garnera
Värm på låg värme 1 dl creme fraiche i en kastrull, inte koka
Krama ur gelatinbladen
Rör ner gelatinen i kastrullen med creme fraichen tills det löst sig
Häll i det i räkblandningen och rör om ordentligt
Plasta formen och ställ i kylskåp över natten eller minst 5-6 timmar .
Garnera
Förslag till garnering
Resten av burken med stenbitsrom
Spara lite oskalade räkor till garnering eller använd mer
Rökt lax
Hackad rödlök
Hackad rödlök
Citron
Ägg
Dillvippor
Låt fantasin flöda vid garneringen
Låt fantasin flöda vid garneringen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar