måndag 7 september 2015

Kycklingsoppa

Måndagskvällens middag blev en kycklingsoppa på rester av kyckling från fredagens Beer can chicken (recept på den finns under kategori kyckling).

Jag kokade även plommonkräm på plommon som vi fick i helgen när vi var hos svärföräldrarna.

Kycklingsoppa

Färdigstekt eller grillad kyckling i bitar
3 dl vatten
1 morot skuren i små bitar
1 palsternacka skuren i små bitar
1 näve frysta haricort verts brutna i mindre bitar
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 msk philadelphiaost
Salt och svartpeppar

Koka morot och palsternacka i vattnet med buljong 
Tillsätt bönorna, kycklingen och krydda efter egen smak och låt koka ett par minuter
Rör ner osten och koka upp soppan
Klart






Plommonkräm
2 port

Ca 20 st plommon
1 1/2 dl vatten
1/2-1 dl socker
1 msk potatismjöl utrört i lite vatten

Dela plommonen och ta bort kärnan
Kok ihop plommon, vatten och socker 10-15 min
Rör ner potatismjölet och rör tills det kokar upp
Servera krämen med mjölk till



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar