Måndagskvällens middag blev en kycklingsoppa på rester av kyckling från fredagens Beer can chicken (recept på den finns under kategori kyckling).
Jag kokade även plommonkräm på plommon som vi fick i helgen när vi var hos svärföräldrarna.
Kycklingsoppa
Färdigstekt eller grillad kyckling i bitar
3 dl vatten
1 morot skuren i små bitar
1 palsternacka skuren i små bitar
1 näve frysta haricort verts brutna i mindre bitar
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 msk philadelphiaost
Salt och svartpeppar
Koka morot och palsternacka i vattnet med buljong
Tillsätt bönorna, kycklingen och krydda efter egen smak och låt koka ett par minuter
Rör ner osten och koka upp soppan
Klart
Plommonkräm
2 port
Ca 20 st plommon
1 1/2 dl vatten
1/2-1 dl socker
1 msk potatismjöl utrört i lite vatten
Dela plommonen och ta bort kärnan
Kok ihop plommon, vatten och socker 10-15 min
Rör ner potatismjölet och rör tills det kokar upp
Servera krämen med mjölk till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar