tisdag 29 december 2015

Vaniljpannacottatårta med hallonpurémousse på oreokaksbottenåt

Det här receptet har jag lovat att lägga ut innan nyår.......och här kommer det.

Vi hade vår årliga kalkonmiddag annandagen och bilder från det får jag visa lite senare och även receptet på kalkonen


Vi har nu varit på resande fot sen annandagen då vi åkte hemifrån med husbilen. 

Målet är södra Spanien och nu har vi kommit till norra Spanien.
Har lite problem att kunna komma ut på nätet

men uppdaterar när jag kan.


Vaniljpannacottatårta med hallonpuré på oreokaksbotten


Botten
2 paket oreokakor
100 gram smält smör

Krossa kakor i matberedare eller mixer
Häll i smöret och blanda ihop
Tryck ut i en avtagbar form som du klätt med plastfolie i botten



Vaniljpannacotta
3 1/2 st gelatinblad
1 st vaniljstång eller 1 1/2 tsk vaniljsocker
8 dl vispgrädde
1/2 dl socker

Lägg gelatinen i vatten ca 5 min
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked.
Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull (eller vaniljsockret)
Häll på grädden och sockret och låt koka upp.
Rör om och låt puttra ca 5 min
Ta upp vaniljtången och ta av kastrullen från plattan, viktigt! Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen.
Krama ur gelatinbladen och lägg i den varma gräddblandningen och vispa ner så det löser sig.
Häll över pannacottan över oreokakbotten
Ställ i kylskåp och låt stelna ca 2 timmar

Hallonpurémousse
350 gram hallon
1 dl florsocker
2 st gelatinblad

Koka upp hallonen och låt svalna
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min
Krama ur gelatinbladen och smält med ca 2 msk av hallonen i en kastrull
Ta kastrullen från plattan och häll i resten av hallonen
Fördela ovanpå pannacottan
Låt stelna i kylskåp minst 2 timmar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar