Det här receptet har jag lovat att lägga ut innan nyår.......och här kommer det.
Vi hade vår årliga kalkonmiddag annandagen och bilder från det får jag visa lite senare och även receptet på kalkonen
Vi har nu varit på resande fot sen annandagen då vi åkte hemifrån med husbilen.
Målet är södra Spanien och nu har vi kommit till norra Spanien.
Har lite problem att kunna komma ut på nätet
men uppdaterar när jag kan.
Vaniljpannacottatårta med hallonpuré på oreokaksbotten
Botten
Vi hade vår årliga kalkonmiddag annandagen och bilder från det får jag visa lite senare och även receptet på kalkonen
Vi har nu varit på resande fot sen annandagen då vi åkte hemifrån med husbilen.
Målet är södra Spanien och nu har vi kommit till norra Spanien.
Har lite problem att kunna komma ut på nätet
Vaniljpannacottatårta med hallonpuré på oreokaksbotten
Botten
2 paket oreokakor
100 gram smält smör
Krossa kakor i matberedare eller mixer
Häll i smöret och blanda ihop
Vaniljpannacotta
3 1/2 st gelatinblad
1 st vaniljstång eller 1 1/2 tsk vaniljsocker
8 dl vispgrädde
1/2 dl socker
Lägg gelatinen i vatten ca 5 min
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked.
Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull (eller vaniljsockret)
Häll på grädden och sockret och låt koka upp.
Rör om och låt puttra ca 5 min
Ta upp vaniljtången och ta av kastrullen från plattan, viktigt! Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen.
Krama ur gelatinbladen och lägg i den varma gräddblandningen och vispa ner så det löser sig.
Häll över pannacottan över oreokakbotten
Ställ i kylskåp och låt stelna ca 2 timmar
Hallonpurémousse
350 gram hallon
1 dl florsocker
2 st gelatinblad
Koka upp hallonen och låt svalna
Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min
Krama ur gelatinbladen och smält med ca 2 msk av hallonen i en kastrull
Ta kastrullen från plattan och häll i resten av hallonen
Fördela ovanpå pannacottan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar