Annandagen samlas våra nära och kära hemma hos oss på kalkonmiddag, det har blivit lite av en tradition då vi inte firar julafton hemma.
Det här receptet på kalkon är något som har följts sedan mina barn var små.
I år tänkte jag laga en ny variant.....men det blev stora protester så det här receptet på kalkon kommer att användas fortsättningsvis också
Helstekt kalkon
Det här receptet på kalkon är något som har följts sedan mina barn var små.
I år tänkte jag laga en ny variant.....men det blev stora protester så det här receptet på kalkon kommer att användas fortsättningsvis också
Helstekt kalkon
8-10 pers
1 kalkon 3-4 kg
Salt och svartpeppar
Grillkrydda
Fyllning:
2 skivor vitt bröd utan kanter
Ca 1 dl rödvin
200 gram färska eller frysta champinjoner
200 gram fläskfärs
1 msk riven lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 ägg
Smula sönder brödskivorna och häll på vinet, låt stå ca 10 min
Fräs champinjonerna i lite fett
Arbeta färsen med lök och kryddor
Blanda i svampen, ägget och brödblandningen
Skölj kalkonen och krydda rejält
Fyll med färsblandningen och sätt in en stektermometer i kalkonens lår
Lägg kalkonen i en stekpåse
Sätt i kalkonen i ugnen på 175 grader och räkna med ca 1 timme per kilo
Stektermometern ska visa 85 grader
Gör sås på skyn från kalkonen och tillsätt grädde, lite soja och ev mer kryddor.
Red sedan av till en tjockare sås
Servera kokt potatis, brysselkål och gelé till
Efterrätt....Ris á la Malta med jordgubbssås
Till fikat blev det en ny variant av pepparkaksscheesecake
Blanda i svampen, ägget och brödblandningen
Skölj kalkonen och krydda rejält
Fyll med färsblandningen och sätt in en stektermometer i kalkonens lår
Lägg kalkonen i en stekpåse
Sätt i kalkonen i ugnen på 175 grader och räkna med ca 1 timme per kilo
Stektermometern ska visa 85 grader
Gör sås på skyn från kalkonen och tillsätt grädde, lite soja och ev mer kryddor.
Red sedan av till en tjockare sås
Servera kokt potatis, brysselkål och gelé till
Efterrätt....Ris á la Malta med jordgubbssås
Till fikat blev det en ny variant av pepparkaksscheesecake
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar