torsdag 11 februari 2016

Fläskfilégratäng

Det här är den goda fläskfilégratängen vi åt förra helgen

Fläskfilegratäng
4 port

600 gram fläskfilé
1 gul lök
200 gram färska champinjoner
1 1/2 dl mjölk
1 1/12 dl grädde
Salt
Citronpeppar
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
1 dl rödvin
250 gram coctailtomater delade i halvor
Riven parmesanost
Smör till stekning
Ev maizena redning eller idealmjöl
Salt och svartpeppar efter smak

Skär fläskfilén i skivor och krydda med citronpeppar och salt
Bryn dom på båda sidor och lägg skivorna i en smord form
Skär löken i bitar och bryn den i samma stekpanna som köttet
Dela champinjonerna och stek även dom i samma stekpanna
Ha i soja, fond, vin och grädde och låt puttra ihop tillsammans med löken och svampen
Krydda med salt och peppar
Red med maizena eller idealmjöl
Lägg tomaterna över fläskfilén och häll över såsblandningen
Strö över rikligt med parmesan

Ställ in i ugnen och gratinera i 200 grader tills gratängen fått fin färg ca 10-15 min

Servera med ev rostade rotfrukter och klyftpotatis

Hittade receptet på Mitt kök men gjorde om det lite





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar