Här är det goda receptet på Joels oxfilépasta vi åt för ett tag sen
och som han serverade med färsk pasta
och som han serverade med färsk pasta
Joels oxfilépasta
4 port
300 g oxfilé
250 g ostronskivling
2-3 st scharlottenlökar
1 halv kruka färsk timjan, hackad
1 halv kruka färsk rosmarin, hackad
1 halv kruka/paket färsk persilja, hackad men spara också till garnering
2 klyftor vitlök
3 dl grädde
1 msk oxfond
1-2 msk cognac
Salt och svartpeppar
Olja att steka i
400 g färsk pasta, om man har
Riv svampen i bitar och stek torr och knaprig i olja, lägg åt sidan
Skär oxfilén i ganska tunna skivor, salta och peppra och bryn den i olja, lägg åt sidan
Skär löken och bryn den i olja tillsammans med halverade vitlökar
Häll i grädde, fond, cognac och rosmarin och timjan
Låt puttra ca 5 minuter
Koka pastan
Lägg i svamp och kött i såsen och låt få ett snabbt uppkok
Häll av vattnet från pastan och blanda med såsen och finhackad persilja
Servera genast och med lite extra persilja på toppen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar