måndag 7 mars 2016

Kladdkaka med karamelliserad mjölk

Bakade ju en del godsaker till födelsedagsfirandet förra veckan
 och den här kladdkakan med mycket kolasmak 
blev sååå god


Kladdkaka med karamelliserad mjölk

150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 burk karamelliserad mjölk eller 1 burk kondenserad mjölk som kokas i ca 3 timmar

Smält smöret i en kastrull
Rör ihop äggen och sockret
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen
Rör i smöret tills det blandar sig ordentligt
Smörj och bröa en löstagbar form
Bred ut hälften av kladdkakesmeten i formen och
bred sedan på den karamelliserade mjölken
Bred sedan på resten av kladdkakesmeten

Grädda kakan i 175 grader ca 20- 5 minuter

Servera med grädde












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar