En god smörgåstårta är den här silltårtan som passar speciellt till påsk och midsommar.
Jag brukar i och för sig göra den när som hela sommaren då och då och har även gjort den som en rätt till buffébordet
Gjorde nu silltårtan i påskas men halverade då receptet eftersom vi inte var så många
Jag brukar i och för sig göra den när som hela sommaren då och då och har även gjort den som en rätt till buffébordet
Gjorde nu silltårtan i påskas men halverade då receptet eftersom vi inte var så många
Silltårta
ca 12 pers
Polarkakor 6 halvor (3 lager)
Smör
5 dl vällagrad ost
1 hackad rödlök
1 liten burk kesella gourmet eller creme fraiche
3 dl gräddfil
6 hårdkokta ägg, skivade
Svartpeppar
Ca 2 dl majonäs
500 g matjessill
1 burk 240 g senapssill
1 burk 240 g tomatsill
4-5 dl finskuren isbergssallad
1 dl gräslök
Dillkvistar
Smöra 2 halvor och lägg i en cirkel
Blanda rivna osten med kesella eller cremefraichen
Bred på första bottnen och lägg på löken och gräddfilen
Lägg nästa 2 smörade halvor omlott på första bottnen
Lägg på äggskivor och krydda med lite svartpeppar
Bred över majonäsen
Lägg de sista 2 smörade halvorna omlott på andra bottnen
Hit går bra att förbereda t ex dagen innan så tårtan får safta till sig
Lägg på isbergssalladen
Garnera med tomatsillen i mitten
Senapssillen runt tomatsillen och
matjessillen ytterst runtom senapssillen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar