tisdag 10 maj 2016

Hjortronparfait

Det här är en av efterrätterna jag gjorde när vi hade gäster sist
Jag älskar verkligen hjortron......det är så gott

Hjortronparfait
6-8 port

6 äggulor
1 dl florsocker
3-4 dl hjortronsylt eller 5 dl färska hjortron
6 dl vispgrädde

Vispa äggulor och florsocker pösigt i en bunke
Rör försiktigt i hjortronen
Visp grädden hårt och vänd ner den i äggblandningen
Klä en form med plastfolie
Häll i smeten
Frys formen övertäckt med folie i minst 4-5 timmar
Ta fram hjortronparfaiten 15-30 minuter före servering

Jag hade frysta hjortron och kokade då bara ihop hjortronen 
en stund med lite socker

Man kan också tillsätta lite hjortronlikör innan man fryser parfaiten
för mer smak (vuxensmak)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar