tisdag 3 maj 2016

Moule Mariniere

Åhh idag har det varit varmaste dagen hittills......hela 21 grader visade 
termometern och igår 18 så äntligen har vi fått värme 
efter att april har varit svinkall

Det här är förrätten vi åt Valborgsmässoafton........musselsoppa




Den är verkligen god men lite pillrigt med rengöringen av musslorna

Moule Mariniere
8 (förrättsport)

2 nät blåmusslor
2 msk smör
3 morötter
2 stjälkar bladselleri
2 schalottenlökar
1 knippe bladpersilja
1 klyfta vitlök
5 dl vitt vin
2 1/2 dl grädde
1/2 pressad citron
Salt och svartpeppar

Lägg musslorna i vatten 1/2 timma. 
Skrubba dom rena med en svamp och tag bort "skägget", går bra med en tång
 Ta bort skadade musslor och kolla att de öppna musslorna kan stänga sig, att de lever när man knackar på dom
Skala och finhacka lökarna
Finhacka bladpersiljan (spara lite till garnering) och selleri
Skär morötterna i slantar
Fräs smöret i en gryta och lägg i grönsakerna och låt dom bli mjuka utan att få färg
Häll i vin och grädde och koka ett par minuter
Lägg i musslorna och koka ca 5 minuter till skalen på musslorna öppnat sig





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar