Det här är goda hembakade hamburgerbröd
Och så roligt med "egengjorda" bröd till de "egengjorda" hamburgarna
Bra att ha i frysen
Och så roligt med "egengjorda" bröd till de "egengjorda" hamburgarna
Bra att ha i frysen
Hamburgerbröd
ca 18-20 st
25 gram jäst
4 dl vatten
25 gram rumsvarmt smör
1 1/2 tsk salt
ca 9 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
Sesamfrön till garnering
Smula sönder jästen i en bunke
Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och blanda ihop med jästen så det löser sig
Blanda i salt, smör och mjölet lite i taget till en smidig deg
Knåda degen kraftigt några minuter för hand eller i maskin
Låt degen jäsa ca 60 minuter
Rulla ca 18-20 bollar med händerna och lägg på
bakplåtsklädd plåt och platta ut bollarna med handen till ca 1 cm tjocka
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter
Pensla med ägget och strö över sesamfröna
Grädda bröden i ugnen på 250 grader i ca 8-10 minuter
Dela gärna hamburgerbröden och lägg på grillen tills dom är frasigt goda
Dela gärna hamburgerbröden och lägg på grillen tills dom är frasigt goda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar