Första veckan i september och vädret är som sommar
med hela 24 grader varmt i dag
Rätt skönt då jag blev lite orolig då det vart höstkänsla ett
tag redan i augusti!
Det här receptet är en mix från inte mindre än 3 st
gamla jag har
En blandning av smörgås/ättiksgurka egentligen
men tror jag kallar det smörgåsgurka iaf :)
Gurkorna har jag fått av svärföräldrarna i helgen
Fick även tomater och paprika från
deras egna odling
Är så glad att jag får dessa egenodlade grönsaker
Smörgåsgurka
2 kg västeråsgurka
3 dl ättika 12%-ig
9 dl vatten
3 dl salt
1 kg socker
1 msk gula senapsfrön
1 msk bruna senapsfrön
Dillkronor
Pepparrot i små bitar ca 10 småbitar
Borsta gurkorna med t ex en svamp så "taggarna" försvinner
Skär gurkorna i skivor
Skölj glasburkar med kokat vatten
Varva skivad gurka med dillkronor i glasburkarna
Lägg pepparrotsbitar överst
Koka upp vatten, ättika, salt socker och senapsfrön
Häll över den heta lagen över gurkorna
Sätt på locken på burkarna och förvara burkarna kallt
Gurkinläggningen står sig minst 1 år
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar