Krabba gillas här hemma men oftast äter vi
den som den är med hovmästarsås till
Så när vi köpte krabba för några helger sen fick jag för mig att vi
skulle laga nåt av den och det blev
dom här krabbtoasten
Jättegoda
Krabbtoast
ca 8 st
1 färsk krabba
1 baguette/eller surdegsbröd
Stuvning
2 msk smör
1 scharlottenlök skuren i små bitar
2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
2 msk cognac
Salt och svartpeppar
Riven lagrad ost
Smör till brödet
Gröp ur allt ätbart ur krabban, spara klorna som dom är
Smält smöret i en kastrull
Fräs löken glansig
Rör ner mjölet
Späd med grädden
Tillsätt tomatpurén och cognacen
Salta och peppra efter smak
Låt småkoka under omrörning ca 5 minuter
Tillsätt krabbköttet i stuvningen
Skär brödet i skivor och smöra skivorna
Klicka på krabbstuvningen
Strö över osten
Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter
den som den är med hovmästarsås till
Så när vi köpte krabba för några helger sen fick jag för mig att vi
skulle laga nåt av den och det blev
dom här krabbtoasten
Jättegoda
Krabbtoast
ca 8 st
1 färsk krabba
1 baguette/eller surdegsbröd
Stuvning
2 msk smör
1 scharlottenlök skuren i små bitar
2 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
2 msk cognac
Salt och svartpeppar
Riven lagrad ost
Smör till brödet
Gröp ur allt ätbart ur krabban, spara klorna som dom är
Smält smöret i en kastrull
Fräs löken glansig
Rör ner mjölet
Späd med grädden
Tillsätt tomatpurén och cognacen
Salta och peppra efter smak
Låt småkoka under omrörning ca 5 minuter
Tillsätt krabbköttet i stuvningen
Skär brödet i skivor och smöra skivorna
Klicka på krabbstuvningen
Strö över osten
Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar