söndag 9 oktober 2016

Porterstek - söndagsmiddag

Vår middag i dag blev Porterstek
En rätt som har lagats åtskilliga gånger här hemma
 Receptet kommer här

Vi har idag också hunnit med att på eftermiddagen varit och gratulerat
svärmor som fyller år i morgon

Porterstek
ca 8 port

1 - 1 1/2 kg nötkött i bit
1 flaska porter
1/2 - 1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
5-6 svartpepparkorn eller grovmald peppar efter smak
2-3 köttbuljongtärningar
2 hela vitlöksklyftor
1 stor lök

Sås
8 dl sky
5 msk vetemjöl
3 dl grädde

Häll porter, saft och soja, buljongtärningar och kryddor
i en gryta
Koka upp och lägg i köttet
Låt alltsammans sjuda under lock
Vänd steken efter 45 minuter
Koka 1 1/2 timme
Låt steken ligga i skyn 20 minuter innan den tas upp
Servera med t ex kokt potatis, morötter, haricort verts och gelé

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar