Vår middag i dag blev Porterstek
En rätt som har lagats åtskilliga gånger här hemma
Receptet kommer här
Vi har idag också hunnit med att på eftermiddagen varit och gratulerat
svärmor som fyller år i morgon
Porterstek
ca 8 port
1 - 1 1/2 kg nötkött i bit
1 flaska porter
1/2 - 1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
5-6 svartpepparkorn eller grovmald peppar efter smak
2-3 köttbuljongtärningar
2 hela vitlöksklyftor
1 stor lök
Sås
8 dl sky
5 msk vetemjöl
3 dl grädde
Häll porter, saft och soja, buljongtärningar och kryddor
i en gryta
Koka upp och lägg i köttet
Låt alltsammans sjuda under lock
Vänd steken efter 45 minuter
Koka 1 1/2 timme
Låt steken ligga i skyn 20 minuter innan den tas upp
Servera med t ex kokt potatis, morötter, haricort verts och gelé
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar