Dom här saffransbullarna bakade jag bl a i helgen
då dom små och stora 😊 var med och hjälpte till
Här är mitt recept på lussebullar med mandelmassa
Först själva grunddegen, den använder jag mig alltid av
och sedan brukar jag variera med olika fyllningar
då dom små och stora 😊 var med och hjälpte till
Här är mitt recept på lussebullar med mandelmassa
Först själva grunddegen, den använder jag mig alltid av
och sedan brukar jag variera med olika fyllningar
Saffransbullar (grunddeg)
1 gram saffran
50 gram jäst
1/2 liter standardmjölk (röd)
2oo gram smör
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 ägg
Drygt 1 1/2 liter vetemjöl
1 ägg till pensling
1 sockerbit
Stöt saffranet i en mortel med 1 sockerbit
Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den med lite av mjölken
Smält fettet
Häll på mjölken och ljumma den (37 grader)
Tillsätt saffran
Häll mjölken över jästen och rör ned salt, socker, ca 1 liter av mjölken, ägget
Tillsätt resten av mjölet i omgångar och arbeta degen seg, smidig och blank
Strö på lite mjöl och täck med en handduk
Låt jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter
Lussebullar med mandelmassa
1 sats grunddeg
200 gram mandelmassa
150 gram rumsvarmt smör
Socker
Vaniljsocker
Pärlsocker
Dela degen i två bitar och kavla ut en i taget
Bred på smör
Strö över lite socker och lite vaniljsocker
Hyvla över mandelmassa efter smak
Rulla ihop degen från långsidan och skär i lagom stora bitar
och lägg bullen ev i en bullform
Låt jäsa i ca 30 minuter
Gör likadant med nästa degbit
När bullarna jäst färdigt pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar