Bakade dom här mandelmusslorna i helgen
Egentligen ska det vara bittermandel med i kakdegen
Nu hade jag inte det hemma utan bakade dom ändå
Mandelmusslor utan bittermandel
ca 25 st
100 gram rumsvarmt smör
3/4 dl socker
1 äggula
50 gram mandel
2 1/2 dl vetemjöl
Smör och vetemjöl till formarna
Koka upp mandeln i en kastrull med vatten, häll av vattnet
Skålla mandeln (vrid av skalet)
Mixa mandeln i en matberedare tills den är finfördelad
Rör smör och socker vitt och poröst med elvisp
Vispa ner äggulan
Sikta ner mjöl och mandel i smeten på låg hastighet tills allt är blandat
Tryck ihop den smuliga degen och forma till en rulle
Plasta in och låt vila i kylskåp minst 1 timme
Pensla formarna med rumsvarmt smör och mjöla formarna
Sätt ugnen på 200 grader
Skär den rullade degen i skivor
Tryck ut degen i formarna och ställ formarna på en plåt
Baka kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter
Låt formarna svalna och vänd sedan upp och ned och slå försiktigt med en sked på baksidan av formen
så att kakan lossnar
Det går bra att frysa kakorna
Fyll mandelmusslorna med vispad grädde
och toppa med bär, sylt eller frukt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar