tisdag 7 mars 2017

Kladdkaka med After Eight

Här är receptet på kladdkakan jag gjorde till
H:s födelsedag

Kladdkaka med After Eight

100 gram smör
12 rutor After Eight
2 st ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 msk bakpulver

Glasyr
18-20 rutor After Eight

Smält smöret i en kastrull på svag värme och ställ åt sidan
Lägg i de 12 st rutorna med After Eight och rör till en jämn smet
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Tillsätt smörblandningen och rör om
Blanda mjöl.kakao och bakpulver och rör ner i chokladsmeten
Häll smeten i en löstagbar form, gärna med klädd med bakplåtspapper
Grädda i 175 grädda i ca 15 minuter
Ta ut formen och lägg på de 18 rutorna med After Eight
Grädda ytterligare ca 5 minuter
Bred ut rutorna så gott det går så det blir som en glasyr som täcker kakan
Låt kladdkakan svalna

Garnera eventuellt med färsk frukt och
servera med vispad grädde







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar