Har ju berättat och visat lite här på bloggen
att många i vår släkt
gillar och gärna äter smörgåstårta
Så H och jag brukar göra våran egen variant då och då
och bjuda på vid t ex födelsedagar
Receptet på vår smörgåstårta kommer här
att många i vår släkt
gillar och gärna äter smörgåstårta
Så H och jag brukar göra våran egen variant då och då
och bjuda på vid t ex födelsedagar
Receptet på vår smörgåstårta kommer här
Vår Smörgåstårta
15-20 personer
1 1/2 pkt Jättefranska (skär bort kanterna)
Lager 1
1 pkt bredbar leverpastej
1 1/2 dl bostongurka
1 1/2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche, gärna lätt 15 % för den är tunnare
1 dl grädde eller 1/2 dl mjölk 3 % (smeten ska vara lös)
Lägg allt i en matberedare och mixa ihop
Lager 2
1 1/2-2 dl gräddfil
1/2 dl majonäs
1 dl creme fraiche, lätt
200 gram rökt skinka
Späd med 3 % mjölk för att få det lösare om det behövs
Blanda ihop i matberedare
Blanda ihop i matberedare
Lager 3
6 st kokta ägg
2 dl gräddfil
1/2 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1/2-1 dl kaviar
Blanda ihop i matberedare
Blanda ihop i matberedare
Späd även här med mjölken om det behövs
Översta lagret
Ca 1-2 dl cremefraiche eller gräddfil
2-3 msk majonäs
Blanda ihop allting
Lägg ut ett lager med brödskivor, dela några på mitten och lägg omlott
Lägger man brödskivor i samma storlek på varandra så kommer det rasa
Bred på första lagret med smet
Lägg på brödskivor igen, nu så att bröden inte hamnar på samma skarvar
som förra lagret
Bred på lager 2
Lägg på brödskivor, ej på samma skarvar som förra lagret
Bred på med lager 3
Avsluta nu med brödskivor och
bred på det överta lagret på brödskivorna överallt
Förslag till Garnering
Räkor
Rökt lax
Stenbitsrom
Skinka
Salami
Serranoskinka
Ost
Kokta delade ägg
Körsbärstomater
Gurka
Dill
Krossade ostbågar till kanterna
Rökt lax
Stenbitsrom
Skinka
Salami
Serranoskinka
Ost
Kokta delade ägg
Körsbärstomater
Gurka
Dill
Krossade ostbågar till kanterna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar