tisdag 20 juni 2017

Minipizzor grillade

Grillade pizza i helgen och det blev SÅ gott
Kan verkligen rekommendera det
Är också roligt om man har olika ingredienser till så kan alla
få göra sin egen pizza efter tycke och smak

Vi har ingen pizzasten men det gick utmärkt att 
grilla pizza ändå
 Gör man dessutom mindre pizzor är det inget problem alls
Bara se till att grillen är riktigt het och pizzabotten är täckt med durumvetemjöl 


Grillade minipizzor
6-8 st

Pizzadeg
10 gram jäst
1 tsk strösocker
1 tsk salt
3 dl fingervarmt vatten
1/2 dl durumvetemjöl
1,5 dl vetemjöl
1 msk olivolja

Smula ner jästen i en bunke
Tillsätt socker, salt och vatten och
rör tills jästen löst upp sig
Låt blandningen stå 10 minuter
Blanda de två mjölsorterna i en annan bunke
Gör en liten fördjupning i mjölet och höll i degvätskan
och oljan
Arbeta in mjölet med en träsked
Stjälp sedan upp degen på en mjölad yta och arbeta ihop den blank och smidig
Täck över degen och låt jäsa 1 1/2 timme
Baka ut pizzorna och klappa in rejält med durumvetemjöl
på baksidorna

Fyll pizzorna med valfria ingredienser
Vi gjorde 2 varianter
En med tomatsås, mozzarella, grillad zucchiniremsor, 
färska champinjoner, kronärtskockshjärtan som jag toppade med prosciutto och ruccola
samt en med tomatsås, mozzarella, salami, färska champinjoner och oliver
Toppade med oreganokrydda

Grilla pizzorna indirekt på riktigt hett galler och under lock
ca 10-15 minuter





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar