En god och snabblagad kaka till fikat är det här
Blev heller inte så mycket blåbär häromkring i år p g a den kalla våren
Tur det finns färska att köpa i butiken :)
Sockerkaka med vaniljkräm
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 1/2 dl färdig vaniljkräm + vaniljsås till servering
(Jag använde Ekströms Marsanpulver)
Vispa socker och ägg vitt och poröst
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Vispa ihop allting
Häll över vattnet och vispa till en slät smet
Smöra och bröa en avtagbar form
Häll halva smeten i formen
Häll över vaniljkrämen
Häll resten av sockerkakssmeten över vaniljkrämen
Grädda i 175 grader ca 40 minuter
Servera med blåbär och vaniljsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar