onsdag 25 oktober 2017

Leopardkakor

För ett tag sen testade jag att baka kakor som var jätteroliga att göra
och dessutom väldigt goda
Så kul att det verkligen blev ett leopardmönster
Leopardkakor

7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
225 gr rumsvarmt smör
2,4 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
2 msk kakao + 1/2 tsk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål

Vispa ihop smör och socker i en annan skål och
tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa ihop

Häll sedan de torra varorna i omgångar i smörblandningen
medans du vispar

Lägg ca 1/5 del av degen i en skål och vispa ihop med
1/2 tsk kanel och 1/2 tsk kakao, plasta in degen

Lägg nu ännu 1/5 del av degen i en skål och vispa in 
2 msk kakao, plasta in

Plasta även in den "vita"degen som är kvar och
ställ in alla degarna i kylskåpet ca 1 timma

Tryck ut den mörkbruna degen till en avlång längd
men spara lite mörkbrun deg och gör några runda kulor

Den ljusbruna degen rullas som en korv
och läggs på den mörkbruna degen
Kläm runt den mörka degen runt "korven" men spar en glipa
Lägg i frysen 15 minuter
Sätt ugnen på 175 grader

Ta ut rullen och skär den i bitar

Lägg den vita degen på mjölat bakbord och lägg över plast
Kavla ut den lite

Lägg på "leopardfläckarna" och dom runda mörkbruna kulorna på den vita degen och lägg på plastfolien

Kavla nu ut en platt deg
Ta bort plasten och stansa ut kakor och lägg på bakpappersklädd plåt
Grädda i ca 12 minuter i mitten av ugnen

Låt kakorna svalna på galler
Receptet hittade jag här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar