tisdag 5 december 2017

Kycklinglårfilé med dragonsås och champinjoner

Här är en riktig favorit när det kommer till kyckling
Snabb och lättlagad också


Kycklinglårfilé med dragonsås och champinjoner
4 port

600 gram kycklinglårfilé
200 gram färska champinjoner, skivade
1 msk kycklingfond eller 1 buljongtärning
2 dl creme fraiche
1 1/2 tsk kinesisk soja
3 dl vatten
 2 tsk dijonsenap
1-2 tsk dragon, torkad
Svartpeppar
Piffi allkrydda
Maizena redning
Smör till stekning

Krydda kycklinglåren med Piffikrydda och svartpeppar
Bryn dom i smör i en stekpanna runtom och lägg sedan över dom i en gryta
Tillsätt vatten, buljong, soja, senap och dragon
Låt koka lätt ca 10 min
Bryn svampen lätt i samma stekpanna som kycklingen
Lägg över i grytan
Tillsätt cremefraichen
Låt alltsammans puttra ihop ca 5 min
Smaka av med ev mer kryddor
Red med maizena för att få lagom tjocklek på grytan

Servera med t ex rostad klyftpotatis och rotfrukter 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar