tisdag 12 december 2017

Saffransbullar med vit choklad och färskost

Här har jag bakat saffransbullar med vit choklad
 blandat med färskost
Och den här kombinationen är så god

Saffransbullar 
1 gram saffran
50 gram jäst
1/2 liter standardmjölk (röd)
2oo gram smör
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 ägg
Drygt 1 1/2 liter vetemjöl
1 ägg till pensling
1 sockerbit 

Stöt saffranet i en mortel med 1 sockerbit
Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den med lite av mjölken
Smält fettet
Häll på mjölken och ljumma den (37 grader)
Tillsätt saffran

Häll mjölken över jästen och rör ned salt, socker, ca 1 liter av mjölken, ägget
Tillsätt resten av mjölet i omgångar och arbeta degen seg, smidig och blank
Strö på lite mjöl och täck med en handduk
Låt jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter

Fyllning
200 gram vit choklad
200 gram färskost

Smält chokladen över vattenbad
Blanda den smälta chokladen med färskosten

När saffransdegen har jäst färdigt så rulla
lagom stora bullar och lägg i t ex aluminiumformar

Jag hällde fyllningen i en spritspåse och spritsade den
i mitten av bullen

Låt jäsa ca 30 minuter 

Pensla bullarna med uppvispat ägg och
grädda ca 8-10 minuter i 225 grader

När saffransbullarna kallnat pensla med smält smör
och doppa i dom i strösocker

Går bra att frysa saffransbullarna men doppa dom då i smör och socker när dom tinat upp






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar