Här har jag bakat saffransbullar med vit choklad
blandat med färskost
Och den här kombinationen är så god
Saffransbullar
1 gram saffran
50 gram jäst
1/2 liter standardmjölk (röd)
2oo gram smör
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 ägg
Drygt 1 1/2 liter vetemjöl
1 ägg till pensling
1 sockerbit
Stöt saffranet i en mortel med 1 sockerbit
Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den med lite av mjölken
Smält fettet
Häll på mjölken och ljumma den (37 grader)
Tillsätt saffran
Häll mjölken över jästen och rör ned salt, socker, ca 1 liter av mjölken, ägget
Tillsätt resten av mjölet i omgångar och arbeta degen seg, smidig och blank
Strö på lite mjöl och täck med en handduk
Låt jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter
Fyllning
200 gram vit choklad
200 gram färskost
Smält chokladen över vattenbad
Blanda den smälta chokladen med färskosten
När saffransdegen har jäst färdigt så rulla
lagom stora bullar och lägg i t ex aluminiumformar
Jag hällde fyllningen i en spritspåse och spritsade den
i mitten av bullen
Låt jäsa ca 30 minuter
Pensla bullarna med uppvispat ägg och
grädda ca 8-10 minuter i 225 grader
När saffransbullarna kallnat pensla med smält smör
och doppa i dom i strösocker
Går bra att frysa saffransbullarna men doppa dom då i smör och socker när dom tinat upp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar