lördag 10 februari 2018

Semmelbakelser

Så här i semmeltider provas olika varianter av semlor
Det här är en.........som också går snabbt att göra

Semmelbakelser
ca 20 st

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

100-150 gram mandelmassa
Lite vatten
2 dl vispad grädde
Florsocker

Vispa ägg och socker mycket pösigt
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver
och rör ned i smeten
Häll smeten i muffinsformar (jag använde muffinsplåt)
Grädda i 200 grader i ca 10-15 min
Låt kallna

Rör ihop mandelmassan och lite vatten med en elvisp för att få mandelmassan lite lösare

Vispa grädden

När bakelsen kallnat ta ur den ur formen
Skär av ett litet lock
Fyll mitten av bakelsen med mandelmassan
Spritsa eller klicka på grädde och
lägg på locket
Pudra över med florsocker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar