Så här i semmeltider provas olika varianter av semlor
Det här är en.........som också går snabbt att göra
Semmelbakelser
ca 20 st
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
100-150 gram mandelmassa
Lite vatten
2 dl vispad grädde
Florsocker
Vispa ägg och socker mycket pösigt
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver
och rör ned i smeten
Häll smeten i muffinsformar (jag använde muffinsplåt)
Grädda i 200 grader i ca 10-15 min
Låt kallna
Rör ihop mandelmassan och lite vatten med en elvisp för att få mandelmassan lite lösare
Vispa grädden
När bakelsen kallnat ta ur den ur formen
Skär av ett litet lock
Fyll mitten av bakelsen med mandelmassan
Spritsa eller klicka på grädde och
lägg på locket
Pudra över med florsocker
Låt kallna
Rör ihop mandelmassan och lite vatten med en elvisp för att få mandelmassan lite lösare
Vispa grädden
När bakelsen kallnat ta ur den ur formen
Skär av ett litet lock
Fyll mitten av bakelsen med mandelmassan
Spritsa eller klicka på grädde och
lägg på locket
Pudra över med florsocker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar