Har bakat en tårta jag blev så nöjd med
Den blev väldigt god med dessa smaker tillsammans
Tårtan smakade friskt och kändes inte alls så mastig
Hallon- och Blåbärstårta
1 st tårtbotten, recept här eller 1 st färdigköpt delad
Glasskräm
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver (Ekströms)
2 dl grädde
Vispa ihop mjölk och marsanpulver
Ställ in i kylen ett par minuter
Häll sedan i grädden och vispa upp en kräm med elvisp
Hallonmousse
300 gram frysta hallon
4 msk marsanpulver
1 dl vispgrädde
Koka hallonen ett par minuter
Passera dom genom en sil och låt kallna helt
Rör i marsanpuöver
Häll i grädden och vispa till en mousse
Bärfrosting
Hallon
100 gram (ca 2 dl tinade) frysta hallon, koka som till moussen och passera
1,5 dl florsocker
200 gram färskost
2 dl vispgrädde
Blanda ihop passerade hallon och florsocker
Tillsätt färskosten
Häll i grädden och vispa upp till en fast frosting
Blåbär
1 dl frysta tinade blåbär eller färska
1 dl florsocker
100 gram färskost
1,5 dl vispgrädde
Mixa blåbären och blanda ihop med florsockret
Tillsätt färskosten
Häll i grädden och vispa till en frosting
Montera tårtan
Bred glasskrämen på första bottnen
Bred hallonmoussen på andra tårtbotten
Hit går att förbereda och förvara i kylskåp upp till ett par dagar
Gör bärfrostingen samma dag som tårtan ska ätas
Bred på hallonfrosting över hela tårtbotten
Spritsa sedan tårtan med hallon-och blåbärsfrostingen
Förvara i kylskåp fram till servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar