måndag 7 maj 2018

Tårta med smak av hallon och blåbär

Har bakat en tårta jag blev så nöjd med 
Den blev väldigt god med dessa smaker tillsammans
Tårtan smakade friskt och kändes inte alls så mastig


Hallon- och Blåbärstårta

1 st tårtbotten, recept här eller 1 st färdigköpt delad

Glasskräm
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver (Ekströms)
2 dl grädde

Vispa ihop mjölk och marsanpulver
Ställ in i kylen ett par minuter
Häll sedan i grädden och vispa upp en kräm med elvisp

Hallonmousse
300 gram frysta hallon
4 msk marsanpulver
1 dl vispgrädde

Koka hallonen ett par minuter
Passera dom genom en sil och låt kallna helt
Rör i marsanpuöver
Häll i grädden och vispa till en mousse

Bärfrosting

Hallon
100 gram (ca 2 dl tinade) frysta hallon, koka som till moussen och passera
1,5 dl florsocker
200 gram färskost
2 dl vispgrädde
Blanda ihop passerade hallon och florsocker
Tillsätt färskosten
Häll i grädden och vispa upp till en fast frosting

Blåbär
1 dl frysta tinade blåbär eller färska
1 dl florsocker
100 gram färskost
1,5 dl vispgrädde
Mixa blåbären och blanda ihop med florsockret
Tillsätt färskosten
Häll i grädden och vispa till en frosting

Montera tårtan
Bred glasskrämen på första bottnen
Bred hallonmoussen på andra tårtbotten
Hit går att förbereda och förvara i kylskåp upp till ett par dagar

Gör bärfrostingen samma dag som tårtan ska ätas

Bred på hallonfrosting över hela tårtbotten

Spritsa sedan tårtan med hallon-och blåbärsfrostingen
Förvara i kylskåp fram till servering





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar