Det blev passande nog våfflor till kvällsmat. Är inte direkt vad vi brukar äta till kvällsmat för jag tycker nog det mer hör till fika.
Vi fick sällskap av våra pojkar med respektive och barnbarn, sååå kul att dom alla kunde komma.
Men...det höll på att gå åt fanders med våfflorna. Det var min man som stod för gräddningen. Vi har ett sånt där dubbeljärn, det har väl några år på nacken, och mitt i gräddningen.... när knappt hälften av alla våfflorna var gräddade.... så bara slocknade våffeljärnet och där stod vi med massor av smet kvar och tänkte att vad ska vi nu hitta på att äta?
Vi gick ner i källaren och började rota i gömmorna och där...... där, låg mitt gamla enkla våffeljärn........gissa om jag blev glad att vi hade sparat det!
Mmmm gott
Men...det höll på att gå åt fanders med våfflorna. Det var min man som stod för gräddningen. Vi har ett sånt där dubbeljärn, det har väl några år på nacken, och mitt i gräddningen.... när knappt hälften av alla våfflorna var gräddade.... så bara slocknade våffeljärnet och där stod vi med massor av smet kvar och tänkte att vad ska vi nu hitta på att äta?
Vi gick ner i källaren och började rota i gömmorna och där...... där, låg mitt gamla enkla våffeljärn........gissa om jag blev glad att vi hade sparat det!
Mmmm gott
Frasiga Våfflor ca 8 st
100 gram smör
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 dl mjölk
1 dl mineralvatten
Smält smöret och låt svalna något
Blanda mjöl och bakpulver med mjölken och mineralvattnet.
Häll i smöret
Jag använde en elvisp.
Servera förslagsvis med bär, sylt, grädde och glass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar