tisdag 24 mars 2015

Cheesecake med nutella och maräng

Oj, vilken otroligt fin vårdag vi haft idag, Jag blir sååå glad och känner hur energin fylls på.

I dag är det ju Glassens Dag, lite passande när solen har värmt så. Glassen har visst fått en egen dag sedan 2012. Numera är det mycket som fått sin "egna dag" och kanske är det inte så lätt att hålla reda på alla.
Dom traditionella, gamla, har jag iallafall lite bättre koll på.....som imorgon, då är det våffeldagen.

Här kommer receptet på cheesecaken som jag bjöd på i helgen. Kanske lite passande idag då det faktiskt är en glass!
Receptet har jag hittat hos Jennys matblogg.






                    Frusen cheesecake med Nutella och maräng

                    2 färdiga marängbottnar
                    4 äggulor
                    4 äggvitor
                    2 msk socker
                    5 dl grädde
                    400 gram ljummen nutella

                    Gör så här:
                    Knäck äggen och separera äggulor och äggvitor i varsin skål.
                    Vispa äggvitor med 1 msk socker till hårt skum.
                    Vispa sedan äggulorna med 1 msk socker tills det är fluffigt
                    Vispa grädden, inte för hårt, men du ska kunna bilda "toppar" med den.
                    Ta fram en rund form med avtagbar kantpå, ca 20-25 cm.
                    Klä formen med plastfolie och lägg i 1 st marängbotten.
                    Krossa den andra marängbotten i en skål och vänd ihop äggulor, grädde och
                    äggvitor. 
                    Blanda i marängkrosset.
                    Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder.
                    Fyll sedan upp formen med blandningen.
                    För mig blev det fyllning över, så jag hällde resten det i muffinsformar och                                           ställde i frysen.
                    Ställ nu in glasskakan i frysen i minst 5 timmar innan servering. 

                    Ta fram den i god tid så att den hinner tina lite, den är godast då.

                    Servera den med färska bär till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar