Kladdkaka är bara så supergott och det finns ju en uppsjö av olika varianter.
Själva grunden till den här kladdkakan är en variant jag själv brukar göra och har gjort i många år.
Sen kan man variera den hur mycket som helst.
Den här gjorde jag jag till påskmiddagen i går.
Kladdkaka med citronfrosting
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g mörk choklad
100 g smör
Smält smöret i en kastrull
Hacka chokladen i små bitar och blanda med det smälta smöret
Rör ihop de övriga ingredienserna
Rör i smör och chokladblandningen
Häll smeten i en löstagbar form klädd med bakplåtspapper
Grädda i 175 grader i ca 18 min
Citronfrosting
200 g rumsvarm philadelphiaost
2 dl vispgrädde
Saft av 1 citron
3 msk florsocker
Rör osten mjuk i en bunke
Tillsätt resten av ingredienserna
Vispa till en fluffig kräm med elvisp
Bred frostingen på kakan
Nu när det var påsk garnerade jag min kaka med några marsipankycklingar
och även mango samt lite riven mörk choklad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar