tisdag 7 april 2015

Kladdkaka med citronfrosting

Kladdkaka är bara så supergott och det finns ju en uppsjö av olika varianter. 
Själva grunden till den här kladdkakan är en variant jag själv brukar göra och har gjort i många år. 
Sen kan man variera den hur mycket som helst. 

Den här gjorde jag jag till påskmiddagen i går.


Kladdkaka med citronfrosting

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100 g mörk choklad
100 g smör

Smält smöret i en kastrull
Hacka chokladen i små bitar och blanda med det smälta smöret
Rör ihop de övriga ingredienserna
Rör i smör och chokladblandningen
Häll smeten i en löstagbar form klädd med bakplåtspapper
Grädda i 175 grader i ca 18 min

Citronfrosting

200 g rumsvarm philadelphiaost
2 dl vispgrädde
Saft av 1 citron
3 msk florsocker

Rör osten mjuk i en bunke
Tillsätt resten av ingredienserna
Vispa till en fluffig kräm med elvisp
Bred frostingen på kakan

Nu när det var påsk garnerade jag min kaka med några marsipankycklingar
och även mango samt lite riven mörk choklad








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar