tisdag 14 april 2015

Torskgryta

I dag blev det fisk till kvällsmat
Jag tycker fisk är så otroligt gott och vi äter det flera gånger i veckan
Den här varianten blev det i kväll


Torskgryta 4 pers

600 g torskfilé i lagom stora bitar
2 morötter
2 palsternackor
2 stänger blekselleri
1 knippe grön sparris
3 dl vatten
3 dl mjölk eller grädde
1 dl vitt vin
2-3 msk idealmjöl
1 fiskbuljongtärning
172 citron, saften
Kryddor:
Örtsalt 
Salt
Svartpeppar
Fiskkrydda av något slag (jag använde en sort från Lidl som är väldigt god)


Tina fisken om den är fryst. Jag brukar strö lite salt på fisken och låta den stå en stund medan jag förbereder det andra
Skala morötter och palsternackor och riv grovt
Skiva bleksellerin i smala skivor
Bryt av den hårda kanten nertill på sparrisen
Häll i vattnet och vinet i en gryta och lägg i fiskbuljong. Låt koka upp och lägg i morötter, palsternackan och bleksellerin
Krydda med lite örtsalt och de andra kryddorna samt citronen. Låt småkoka ca 5 min
Tillsätt mjölken och vispa ner mjölet. Koka upp och låt koka i 3-5 min, lägg i sparrisen efter ca 3 min
Strö lite fiskkrydda på fisken och lägg till sist i fisken och låt småsjuda tills fisken är klar, går ganska snabbt.
Smaka av med ev mer kryddor

Servera med potatismos smaksatt med dill samt ev en sallad.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar