Idag skiner solen hos oss mellan de rejäla skurarna........ och det stod grillat på menyn.......och det fick bli Kycklingspett.
Så var det ju det där med något äta till spetten också.......jag har inte handlat än inför helgen men hittade en squash i kylskåpet och då gjorde jag en squashgratäng.
Grillade kycklingspett
4 port
Marinad:
4 st kycklingfiléer
2 dl sweet chiisås
2 msk rapsolja
2 msk kinesisk soja
1/2 lime, saften
1 cm riven färsk ingefära
1 1/2 msk grillkrydda
1 tsk svartpeppar
1 nypa chiliflingor
Blötlägg träspetten en stund
Skär kycklingen i bitar
Blanda alla ingredienser till marinaden
Lägg kycklingbitar i en plastpåse och häll i marinaden och marinera i ca 2 tim
Eller om man har bråttom som jag hade.....trä på kycklingen på spetten och pensla över all marinad och låt stå en 1/2 timme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar