Undrar om det är många som använder lergryta nuförtiden....... det verkar dock som den är på gång igen.
Jag har faktiskt aldrig slutat använda den. Ska jag tillaga helstekt kyckling t ex så brukar jag använda den och det är bl a för att man slipper allt stänk i ugnen.........hmmm är väl lite lat för jag hatar när det stänker massa i ugnen......är ju inte så kul att skura bort.
Lergrytan är också perfekt att laga Pulled pork i.......
Stekt kyckling i Lergryta
1 hel kyckling
2 morötter
2 palsternackor
1/2 zuccini
1 paprika
2 tomater
1 gul lök
Salt
Svartpeppar
Piffi allkrydda eller grillkrydda
Paprikakrydda
Ev örtkryddor
Soja
Lägg lergrytan i vatten ca 1 minuter
Skär alla grönsaker i bitar
Krydda kycklingen
Lägg allt i lergrytan och häll på lite soja
Ställ in i kall ugn och ställ sedan in 150 grader i ca 2 timmar
Sås
Skyn från kycklingen
1 dl vatten
2 dl creme fraiche eller grädde
Ev mer kryddor
Red med maizenamjöl
och den står sig lika fint än
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar