tisdag 12 maj 2015

Lergryta

Undrar om det är många som använder lergryta nuförtiden....... det verkar dock som den är på gång igen.
Jag har faktiskt aldrig slutat använda den. Ska jag tillaga helstekt kyckling t ex så brukar jag använda den och det är bl a för att man slipper allt stänk i ugnen.........hmmm är väl lite lat för jag hatar när det stänker massa i ugnen......är ju inte så kul att skura bort. 
Lergrytan är också perfekt att laga Pulled pork i.......


Stekt kyckling i Lergryta

1 hel kyckling
2 morötter
2 palsternackor
1/2 zuccini
1 paprika
2 tomater 
1 gul lök
Salt 
Svartpeppar
Piffi allkrydda eller grillkrydda
Paprikakrydda
Ev örtkryddor
Soja

Lägg lergrytan i vatten ca 1 minuter
Skär alla grönsaker i bitar
Krydda kycklingen
Lägg allt i lergrytan och häll på lite soja
Ställ in i kall ugn och ställ sedan in 150 grader i ca 2 timmar

Sås
Skyn från kycklingen
1 dl vatten
2 dl creme fraiche eller grädde
Ev mer kryddor
Red med maizenamjöl

Servera med ris eller potatis till




Den här fina blombuketten fick jag av min kompis mamma förra veckan när jag fyllde.......
och den står sig lika fint än



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar