måndag 16 november 2015

Lövbiffrullader med kantarellostfyllning och cognacsås

Ny vecka och mitten på november och fortfarande ingen snö.....väldigt skönt tycker jag. 
Det har heller inte varit någon fara med halka på vägarna än på morgonen men i slutet på veckan så skulle det tydligen komma snö så nu är det nog dags att sätta på vinterdäcken iallafall.
I dag var lägsta temperaturen hittills den här hösten med bara 4 plusgrader på eftermiddagen,

I lördags gjorde jag ju rullader och just den här kombinationen kommer jag helt klart göra fler gånger



Lövbiffrullader med kantarellostfyllning
och cognacsås
4-6 port

8 st lövbiffar
1 ask creme bonjourost med kantareller
100-200 g kantareller (jag använde frysta)
Salt och svartpeppar
Smör till stekning

Bred osten på lövbiffarna, rulla ihop och fäst med tandpetare
Salta och peppra
Bryn rulladerna i smör runtom och lägg på ett lock på stekpannan och låt rulladerna puttra på svag värme ca 15 min
Stek kantarellerna i rikligt med smör

Cognacsås

2 dl vatten
1 1/2 mörk oxbuljongtärning
1 1/2 dl cremefraiche
3 dl grädde
1-2 msk cognac
1 msk svart eller röd vinbärsgelé
Soja muschroom
Salt och svartpeppar efter smak
Maizena redning

Lägg buljongtärningar i vattnet i en kastrull och koka upp
Blanda i resten och låt koka upp och småkoka i ca 5 minuter
Smaka av med kryddor och red med redningen







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar