fredag 20 november 2015

Vaniljpannacotta med mangomousse

Äntligen fredag.......vad härligt.
Nu har verkligen vintern kommit, det snöade mer i natt och vi hade 2 minusgrader mitt på dan så snön ligger kvar. 

Efter jobbet hämtade jag upp min yngsta son som ska "umgås" med oss i kväll.....och plankstek står på menyn.

Efterrätten som vi åt förra helgen var så otroligt god så det receptet kommer här.

Vaniljpannacotta med mangomousse
4 port

Pannacotta
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 msk strösocker
2 gelatinblad

Lägg gelatinblad i vatten ca 5 min
Koka upp grädden med uppsnittad vaniljstång och socker och låt småkoka i 5 minuter
Ta upp gelatinbladen och rör ner i den varma grädden
Ta upp vaniljstången och häll upp grädden i 4 glas
Låt stelna i kylskåp minst 3 timmar

Mangomousse
250 g fryst, tinad mango
1 dl florsocker
2 gelatinblad

Mixa mangon med florsockret till puré men spar lite hela bitar mango till garnering
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter
Ta upp dem och smält med ca 1 msk av mangopurén i en kastrull
Rör ner i resten av mangopurén
Fördela ovanpå pannacottan och ställ kallt i minst  timmar

Garnera vid servering












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar