tisdag 8 december 2015

Pintxos-Tapas




Ett riktigt gott tips till t ex glögg- eller adventsmingel är dom här Pintxosen.
Jag gjorde dom här till första advent och det var supergott.

Pintxos är den baskiska varianten av tapas och här då mer försvenskad i och med matjessill och lax.


Pintxos med matjessill
8 st

8 skivor danskt rågbröd eller kavring
2-3 kokta skivade potatisar
200 g matjesfilé
1 dl creme fraiche
1/2 citron, rivet skal + saften
1 msk fint skuren gräslök eller dillvippor
Salt och svartpeppar

Vispa creme fraichen fluffig med elvisp
Vispa i citronskal + saft
Smaka av med salt och peppar
Lägg potatis på brödet
Lägg på en klick av citronsmeten
Toppa med matjessill och lite gräslök eller dill



Pintxos med varmrökt lax
8 st

8 skivor surdegsbröd eller baguette
50-100 g varmrökt lax
1 avokado, skivad
1/2 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
Ev 2 msk stenbitsrom
Salt och svartpeppar
Dill

Vispa creme fraichen fluffig med elvisp
Smaka av med salt och peppar
Fördela avokadon på bröden
Lägg på laxbitar
Toppa med senapskräm, rom och dillvippor




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar