måndag 15 februari 2016

Hemlagad pasta

I morse när jag åkte till jobbet strax före 7 var det riktigt kallt med -10 grader....brrr
Däremot var det inte helt kolsvart utan det höll på att ljusna och solen var på väg upp för första gången det här året när jag åker på morgonen.......så nu finns det hopp om ljusare tider......härligt

Vi fick ju smaka på hemlagad pasta i helgen som Joel gjorde och receptet han använde sig av är Per Morbergs

Hemlagad pasta
4 port

2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk vatten
2 msk olivolja
2 krm salt

Häll upp mjölet i en vid skål/bunke
Gör ett hål i mitten
Lägg de knäckta äggen i hålet samt olja och salt
Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig
Fös nu försiktigt ner mjöl lite i taget med ena handen för att blanda till degen
Knåda degen ca 6-8 minuter tills degen är smidig och blank
Slå plastfolie om degen och låt den vila i kylskåp minst 30 minuter

Dela sedan degen i ca 4 delar 
Ta en del i taget och forma i i pastamaskin eller för hand med kavel och skär/forma 
till t ex längder

Koka i väl saltat vatten ca 3 minuter










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar