I morse när jag åkte till jobbet strax före 7 var det riktigt kallt med -10 grader....brrr
Däremot var det inte helt kolsvart utan det höll på att ljusna och solen var på väg upp för första gången det här året när jag åker på morgonen.......så nu finns det hopp om ljusare tider......härligt
Vi fick ju smaka på hemlagad pasta i helgen som Joel gjorde och receptet han använde sig av är Per Morbergs
Hemlagad pasta
4 port
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk vatten
2 msk olivolja
2 krm salt
Häll upp mjölet i en vid skål/bunke
Gör ett hål i mitten
Lägg de knäckta äggen i hålet samt olja och salt
Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig
Fös nu försiktigt ner mjöl lite i taget med ena handen för att blanda till degen
Knåda degen ca 6-8 minuter tills degen är smidig och blank
Slå plastfolie om degen och låt den vila i kylskåp minst 30 minuter
Dela sedan degen i ca 4 delar
Ta en del i taget och forma i i pastamaskin eller för hand med kavel och skär/forma
till t ex längder
Koka i väl saltat vatten ca 3 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar