måndag 11 april 2016

Smörgåsbakelse


Joels goda smörgåsbakelse som han bjöd på i helgen

Smörgåsbakelse med räkor och lax
4 port

12 skivor formfranska

Räkröra:
200 g skalade räkor
1 dl finhackad dill
1/2 citron
1 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche
salt och vitpeppar

Hacka räkorna (spara ev några till dekoration)
Finhacka dillen
Blanda majonäs och creme fraiche
Pressa saften ur citronen
Blanda ihop allt och krydda med lite salt och peppar

Laxröra:
200 g rökt lax
1 dl finhackad dill
1 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche
salt och vitpeppar

Strimla laxen
Finhacka dillen
Blanda majonäs och creme fraiche
Blanda ihop allt och krydda med lite salt och peppar

Till toppingen/dekoration:
1 dl majonäs
1/2 dl creme fraiche
1 dl hackad persilja
salt och vitpeppar
2 skivor rökt lax
1 burk stenbitsrom

Rör ihop majonäs och cremefraiche och
krydda med lite salt och peppar
Ta ut rundlar ur brödskivorna med hjälp av ett glas
Hacka persiljan
Bred räkröra på den första av rundlarna
Lägg på nästa och bred på laxröra
Lägg på den tredje brödskivan och bred majonäsblandningen på och
runtom bakelsen
Rulla bakelserna i persiljan
Dekorera sedan på bakelsen








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar