I dag har det varit en underbar och varm dag, drygt 20 grader,
och vi har tillbringat vår tid ute i trädgården
Har bl a flyttat tomatplantorna till växthuset och ställt ut medelhavsväxterna på altanen
Håkan har också fixat ordning ett självbevattningssystem för att underlätta vattningen
Jag har rensat ogräs mellan plattorna.......fy, det är verkligen inte roligt alls men känns skönt när det är gjort och man ser hur fint det blir
I går när lille Milian och hans föräldrar hälsade på oss så grillade vi lammytterfilé
Den hade jag först lagt i den här marinaden
Marinad till lamm
2 st lammytterfiléer (beroende på storlek
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl Sweet chilisås
1 tsk Balsamvinäger
1/2 lime eller citron, saften
1 msk Tomatpuré
1 msk Honung
Lite salt
Färsk chili eller chiliflingor (ganska mycket)
Färsk chili eller chiliflingor (ganska mycket)
Svartpeppar efter egen smak
1 tsk Rosmarin
1 tsk Timjan
3 Vitlökar, delade
Blanda ihop allt till marinaden och lägg filéerna i plastpåse
och häll i marinaden
Marinera minst 2 timmar
Vi grillade lammet tills det hade en innertemperatur på 64 grader
sedan fick köttet vila en stund innan jag skar upp det
Serverade med rostade delikatesspotatisar, rotfrukter och stekt sparris
Gjorde också en trattkantarellsås till
Blanda ihop allt till marinaden och lägg filéerna i plastpåse
och häll i marinaden
Marinera minst 2 timmar
Vi grillade lammet tills det hade en innertemperatur på 64 grader
sedan fick köttet vila en stund innan jag skar upp det
Serverade med rostade delikatesspotatisar, rotfrukter och stekt sparris
Gjorde också en trattkantarellsås till
Efterrätten.........minipavlova
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar