tisdag 24 maj 2016

Minipavlova

Vilken värme vi haft i ett par dagar nu
I går, 23 maj, uppmättes Sveriges högsta temperatur hos oss med 27 grader
Fram mot kvällen kom dock ett par rejäla regnskurar och det åskade en del

I dag kom temperaturen "bara" upp till 24 grader och nu senare i kväll blev det lite kyligt
Konstigt att det kan vända så fort......i morgon ska det bara bli runt 10 grader........usch

Har ju gjort en del desserter på sista tiden där jag använt många ägg men då bara äggulan
Kom då på att jag skulle göra pavlova av vitorna och då i mindre varianter

Så här gjorde jag dom

Minipavlova
ca 10 st

4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk maizena majsstärkese
1 tsk saft av citron

Vispa äggvitorna till hårt skum
Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning
Tillsätt även maizena och citronsaft och vispa ca 4-5 min
Fyll en spritspåse och spritsa ut cirklar eller klicka ut
 marängen och gör en grop i mitten
Ställ in i ugnen på 125 grader och när du ställer in plåten så sänk värmen till 100 grader och låt dom stå ca drygt 1 timme
Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar t ex över natten
Förvara pavlovorna torrt i en burk eller plastpåse

Garnering/topping
4 st
1 nektarin
1 aprikos
1 passionsfrukt
Lemoncurd
Ca 2 dl lös vispad grädde
Riven choklad

Skär nektarin och aprikos i små bitar
Bred på lemoncurd på pavlovorna
Fördela grädden ovanpå lemoncurden
Lägg på frukten
Dela passionsfrukten och fördela ovanpå fruktbitarna
Riv till sist över lite choklad




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar