Helgen har gått alldeles för fort som vanligt
I går var våra närmaste här hemma för att fira att jag blivit 1 år äldre
Vi bjöd på en liten buffé med bl a den här marinerade fläskfilén
som är ett nytt recept jag hittade i Allt om mat
Fläskfilén blev så god och jag lovade att skriva ner receptet.......så här kommer det
Marinerad fläskfilé
8 port
Ca 1 kg fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
(jag kryddade även med lite svartpeppar)
Marinad:
2 delade klyftor vitlök
1/2 chili (jag tog 1 tsk chiliflingor)
1 msk riven ingefära
2 msk honung flytande
3/4 dl japansk soja
2 msk sesamfrön
2 msk pressad citron
1/2 msk maizenamjöl
Dela fläskfilén/filéerna på mitten
Krydda och bryn dom runtom i en stekpanna
Lägg på ett lock och sänk värmen, låt steka färdigt till en
innertemperatur på 68 grader
Låt svalna
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden utom mjölet
Lägg filéerna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden
Knyt ihop och blanda omkring och ställ i kylskåp i minst 2 timmar
men helst över natten
Ta ur köttet ur marinaden och spara marinaden
Skär köttet i smala skivor
Koka upp marinaden med citron och red med maizenamjölet
Låt koka 1-2 minuter utan lock och servera marinaden till köttet
Lite annat smått och gott.......
Jag fick sååå många paket........tack snälla
Och så avslutades kvällen med ESC
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar