söndag 15 maj 2016

Marinerad fläskfilé

Helgen har gått alldeles för fort som vanligt

I går var våra närmaste här hemma för att fira att jag blivit 1 år äldre

Vi bjöd på en liten buffé med bl a den här marinerade fläskfilén 
som är ett nytt recept jag hittade i Allt om mat
Fläskfilén blev så god och jag lovade att skriva ner receptet.......så här kommer det

Marinerad fläskfilé
8 port

Ca 1 kg fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
(jag kryddade även med lite svartpeppar)

Marinad:
2 delade klyftor vitlök
1/2 chili (jag tog 1 tsk chiliflingor)
1 msk riven ingefära
2 msk honung flytande
3/4 dl japansk soja
2 msk sesamfrön
2 msk pressad citron
1/2 msk maizenamjöl


Dela fläskfilén/filéerna på mitten
Krydda och bryn dom runtom i en stekpanna
Lägg på ett lock och sänk värmen, låt steka färdigt till en 
innertemperatur på 68 grader
Låt svalna
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden utom mjölet
Lägg filéerna i dubbla plastpåsar och häll över marinaden
Knyt ihop och blanda omkring och ställ i kylskåp i minst 2 timmar
men helst över natten

Ta ur köttet ur marinaden och spara marinaden
Skär köttet i smala skivor
Koka upp marinaden med citron och red med maizenamjölet
Låt koka 1-2 minuter utan lock och servera marinaden till köttet



Lite annat smått och gott.......







 Jag fick sååå många paket........tack snälla




Och så avslutades kvällen med ESC

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar