måndag 29 augusti 2016

Focaccia

Focaccia är så gott och enkelt att göra
Just den här varianten bakade jag 
till kräftskivan vi hade förra helgen

Focaccia

25 gram jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 dl durumvete
Ca 5 dl vetemjöl special

Topping
6-8 st cocktailtomater
100 gram fetaost
6-8 st basilikablad
ca 1/dl olivolja
Flingsalt

Smula ner jästen i en bunke
Ljumma vattnet (37 grader)
Lös upp jästen med vattnet
Tillsätt honung,salt och olivolja
Rör ner durumvetemjöl och vetemjölet i omgångar
Kör degen med degkrokar (elvisp) eller i bakmaskin ca 5 minuter
Degen ska kännas fast och glansig när den är klar
Låt jäsa under bakduk ca 50 minuter
Platta ut degen (till ca 2 cm tjock) i en form eller på plåt och låt jäsa 
Gnid in olivoljan och tryck i tomater, tärnad feta och basilikablad
Strö på flingsalt

Grädda i ca 12-15 minuter i 200 grader

Receptet är från Mästerkocken 
Catarina Könings blogg





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar