Focaccia är så gott och enkelt att göra
Just den här varianten bakade jag
till kräftskivan vi hade förra helgen
Just den här varianten bakade jag
till kräftskivan vi hade förra helgen
Focaccia
25 gram jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk honung
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
2 dl durumvete
Ca 5 dl vetemjöl special
Topping
6-8 st cocktailtomater
100 gram fetaost
6-8 st basilikablad
ca 1/dl olivolja
Flingsalt
Smula ner jästen i en bunke
Ljumma vattnet (37 grader)
Lös upp jästen med vattnet
Tillsätt honung,salt och olivolja
Rör ner durumvetemjöl och vetemjölet i omgångar
Kör degen med degkrokar (elvisp) eller i bakmaskin ca 5 minuter
Degen ska kännas fast och glansig när den är klar
Låt jäsa under bakduk ca 50 minuter
Platta ut degen (till ca 2 cm tjock) i en form eller på plåt och låt jäsa
Gnid in olivoljan och tryck i tomater, tärnad feta och basilikablad
Strö på flingsalt
Grädda i ca 12-15 minuter i 200 grader
Receptet är från Mästerkocken
Catarina Könings blogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar