Usch nu känns det som hösten redan har kommit
och jag känner mig inte riktigt redo för det än
Kan inte fatta att det i fredags var hela 30 grader varmt..........
då det i morse var bara 8 grader
Det här receptet på kärleksmums är min mammas
och det receptet har jag alltid bakat efter när jag gör
just kärleksmums
Men enligt mammas gamla recept heter dom "Chokladrutor"

och jag känner mig inte riktigt redo för det än
Kan inte fatta att det i fredags var hela 30 grader varmt..........
då det i morse var bara 8 grader
Det här receptet på kärleksmums är min mammas
och det receptet har jag alltid bakat efter när jag gör
just kärleksmums
Men enligt mammas gamla recept heter dom "Chokladrutor"

Kärleksmums
200 gram smör
2 dl vatten
5 ägg
4 1/2 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
Glasyr
200 gram florsocker
4 msk smält smör
3 msk bryggt kaffe
2 msk vaniljsocker
ca 1 msk kakao
Kokos
Smält smöret i en kastrull
Häll vattnet i smöret och koka upp, ställ åt sidan
Vispa ägg och socker till en slät och porös smet
Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao och vispa ner i äggsmeten
Blanda sist ner det kokta smöret/vattnet
Häll ut smeten i en form med höga kanter på smörat bakplåtspapper
Grädda i 200 grader ca 20 minuter
Låt kakan kallna
Glasyren
Häll i alla ingredienser i en kastrull
Rör tills allt smält ihop
Häll över den kalla kakan och smeta ut över hela kakan
Strö genast över kokosen innan glasyren stelnat helt
Skär kakan i fyrkanter
Går bra att frysa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar