onsdag 24 augusti 2016

Kanelbullar har bakats

Efter att ha bakat bl a dessa bullar i kväll
har jag nu slagit mig ner i soffan och tittar på Idol

Det luktar så gott i hela rummet

Så här bakar jag mina bullar
(har skrivit ner receptet förut här)

Kanelbullar

50 g jäst
1/2 l mjölk
150 g smör
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 ägg + 2 ägg till pensling
ca 1 1/2 l vetemjöl special
Pärlsocker

Fyllning
100 g smör
Socker
Kanel

Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken
Smält fettet och häll på mjölken och ljumma till 37 grader
Häll mjölblandningen över jästen
Rör ned salt, socker, 1 l av mjölet och ägget
Tillsätt sedan resten av mjölet i omgångar (spar lite till utbakningen)
Arbeta degen smidig och blank
Strö lite mjöl över och låt jäsa ca 40 min

Dela degen i två delar och kavla ut en del i taget på mjölat bakbord
Bred ut  smör
Strö på socker och pudra på rikligt med kanel 
Vik ihop långsidorna omlott och skär i lagom stora bitar
Snurra degbiten runt pekfinger och långfingret och vik in sista biten under. Detta för att få en "knutbulle".
Vill man göra "vanliga" bullar så rullar man ihop degbiten och skär i lagom stora bitar.
Lägg sedan på bakplåtsklädd plåt och låt jäsa ytterligare ca 30 min.

Pensla nu uppvispade ägg på bullarna och strö på pärlsocker
Grädda bullarna i ugnen på 250 grader ca 8-10 min






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar