Det här lagade jag för ett tag sen och det blev verkligen himla gott
en riktig festrätt
Champagnesåsen är bara så god men jag använde mig av
mousserande vin i stället för champagne, vilket går precis lika bra
Spättarullader med skummig champagnesås
4 port
8 st färska rödspättafiléer
200 gram rökt lax
1 knippa färsk dill
Salt och vitpeppar
1 dl fond från räkor (recept på fond här) + 3 dl vitt vin + 1 dl vatten
eller
2 msk hummerfond + 3 dl vitt vin + 1 dl vatten
1 knippa dill, hackad
Lägg laxskivor och dill på spättafiléernas skinnsida
och rulla ihop dom
Krydda lätt med salt och vitpeppar
Häll fond och vin i en tratör- eller stekkpanna och koka upp
Lägg rulladerna med skarven nedåt och sjud
på svag värme ca 5 minuter
Ta upp rulladerna ur pannan så länge och gör nu såsen
Champagnesås
2 st schalottenlökar
1 morot
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl champagne eller mousserande
Salt och vitpeppar
Hacka löken och skär moroten i små bitar
Bryn i smöret tills det mjuknat utan att ta färg
Häll över fonden och vita vinet från fisken
Koka tills ungefär hälften återstår
Sila bort löken och morötterna
Häll i grädden och champagnen och värm
Mixa med mixerstav till ett skum
Smaka av med salt och peppar
Servera med kokt potatis
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar