tisdag 16 augusti 2016

Spättarullader med skummig champagnesås

Det här lagade jag för ett tag sen och det blev verkligen himla gott
en riktig festrätt
Champagnesåsen är bara så god men jag använde mig av 
mousserande vin i stället för champagne, vilket går precis lika bra

Spättarullader med skummig champagnesås
4 port

8 st färska rödspättafiléer
200 gram rökt lax
1 knippa färsk dill
Salt och vitpeppar
1 dl fond från räkor (recept på fond här) + 3 dl vitt vin + 1 dl vatten
eller
2 msk hummerfond + 3 dl vitt vin + 1 dl vatten
1 knippa dill, hackad

Lägg laxskivor och dill på spättafiléernas skinnsida
och rulla ihop dom
Krydda lätt med salt och vitpeppar
Häll fond och vin i en tratör- eller stekkpanna och koka upp
Lägg rulladerna med skarven nedåt och sjud
på svag värme ca 5 minuter
Ta upp rulladerna ur pannan så länge och gör nu såsen

Champagnesås

2 st schalottenlökar
1 morot
1 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl champagne eller mousserande
Salt och vitpeppar

Hacka löken och skär moroten i små bitar
Bryn i smöret tills det mjuknat utan att ta färg
Häll över fonden och vita vinet från fisken
Koka tills ungefär hälften återstår
Sila bort löken och morötterna
Häll i grädden och champagnen och värm
Mixa med mixerstav till ett skum
Smaka av med salt och peppar

Servera med kokt potatis
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar