onsdag 14 september 2016

Äppelpaj med smuldeg

Det härliga varma vädret fortsätter med sina 25 grader
trots att det är den 14 september......härligt

Den här pajen med just den här smuldegen lagas ofta här hemma
när vi blir sugna på paj
Den är god att variera med alla slags bär eller frukter

Äppelpaj med smuldeg
4-6 port

150 gram smör
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
2 msk råsocker (eller strösocker)
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
4-6 äpplen, skalade och skivade
Kanel ca 2 tsk
Råsocker eller strösocker

Häll alla ingredienser till smuldegen i en matberedare
och kör till en smuldeg
Lägg de skivade äpplena i en smord form
Strö över kanel och socker
Smula över smuldegen

Grädda i ugnen 200 grader ca 20-40 minuter 

Servera med vaniljsås eller glass

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar