måndag 12 september 2016

Ugnsbakad lax med färsk spenat

Det här är ett av mina favoritrecept när det gäller lax
Har lagat det så många gånger 
och det är alltid lika uppskattat


Ugnsbakad lax med färsk spenat
8 port

1 hel laxsida
1 stor förp färsk spenat
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
Salt
Citronpeppar
Aromat krydda eller vegeta
Smör att smörja formen med
(Eventuellt rikligt med riven parmesanost )

Ta bort skinnet på laxen
Smörj formen och häll i spenaten
Salta och krydda lite på spenaten
Lägg laxen på spenaten
Krydda laxen (snåla inte med saltet) 
(strö över osten)
Blanda ihop grädde och creme fraiche och
häll på runtom laxen

Ugnsbaka i 185 grader ca 20-30 minuter

Servera med t ex kokt potatis eller pressad potatis


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar