Den gratinerade hummern vi åt i helgen var så god
Receptet hittade jag här och det var med havskräftor
men vi hade en hummer i frysen så det fick bli den
Följde heller inte receptet helt utan ändrade lite
Följde heller inte receptet helt utan ändrade lite
Röran räcker till 2 humrar och röran
som blev över hade vi på ugnsrostade
surdegsbaguetter, supergott
Gratinerad hummer
4 port
2 humrar
125 gram smör, rumstempererat
1/2 dl basilika, finhackad
1/2 dl persilja,finhackad
1/2 dl dill, finhackad
1/2 dl dill, finhackad
1/2 citron, saften
1/2 tsk salt
1 krm sambal oelek
1/2 dl riven västerbottenost eller annan lagrad ost
Vispa smöret krämigt
Blanda ned resten av ingredienserna
Dela humrarna och lägg i en ugnsfast form
Bred på röran
Gratinera i övre delen av ugnen på 200 grader ca 5 min

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar