Nu när hösten kommit kommer också känslan för att laga
goda grytor av olika slag
Märkligt att man faktiskt blir sugen på vissa rätter vid olika årstider
I helgen lagade jag bl a kalops, riktig husmanskost och så gott
Jag hann även med att laga min goda mustiga köttgryta och recept på den finns här
Kalops
4 port
500 gram grytbitar av nötkött
2 msk smör
2 gula lökar delad i klyftor
3 st morötter delade i ca 2-3 cm bitar
1 1/2 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
16 kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 dl vatten
1 tsk soja
2-3 msk vetemjöl
Bryn fettet i en gryta och bryn köttet runtom
Lägg i löken, morötterna och kryddorna
Häll över vattnet
Låt småkoka under lock ca 1 1/2 - 2 timmar
Rör ut mjölet i lite kallt vatten till en slät redning och
rör ner redningen
Låt koka ca 5 minuter
Smaka eventuellt av med mer kryddor
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor
goda grytor av olika slag
Märkligt att man faktiskt blir sugen på vissa rätter vid olika årstider
I helgen lagade jag bl a kalops, riktig husmanskost och så gott
Jag hann även med att laga min goda mustiga köttgryta och recept på den finns här
Kalops
4 port
500 gram grytbitar av nötkött
2 msk smör
2 gula lökar delad i klyftor
3 st morötter delade i ca 2-3 cm bitar
1 1/2 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
16 kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 dl vatten
1 tsk soja
2-3 msk vetemjöl
Bryn fettet i en gryta och bryn köttet runtom
Lägg i löken, morötterna och kryddorna
Häll över vattnet
Låt småkoka under lock ca 1 1/2 - 2 timmar
Rör ut mjölet i lite kallt vatten till en slät redning och
rör ner redningen
Låt koka ca 5 minuter
Smaka eventuellt av med mer kryddor
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar