onsdag 26 oktober 2016

Kalops

Nu när hösten kommit kommer också känslan för att laga
goda grytor av olika slag
Märkligt att man faktiskt blir sugen på vissa rätter vid olika årstider

I helgen lagade jag bl a kalops, riktig husmanskost och så gott

Jag hann även med att laga min goda mustiga köttgryta och recept på den finns här

Kalops
4 port

500 gram grytbitar av nötkött

2 msk smör
2 gula lökar delad i klyftor
3 st morötter delade i ca 2-3 cm bitar
1 1/2 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
16 kryddpepparkorn
2 lagerblad
5 dl vatten
1 tsk soja
2-3 msk vetemjöl

Bryn fettet i en gryta och bryn köttet runtom

Lägg i löken, morötterna och kryddorna
Häll över vattnet
Låt småkoka under lock ca 1 1/2 - 2 timmar
Rör ut mjölet i lite kallt vatten till en slät redning och
rör ner redningen
Låt koka ca 5 minuter
Smaka eventuellt av med mer kryddor

Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor





Köttgrytan med kokt ris och sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar